Cos de cumparaturi

Livrare rapida la Easybox pentru numai 9.99 lei

Companie certificata ISO 9001

Call Center: Luni-Vineri 09:00-17:30

Testele rapide antigen Flowflex: de ce să alegi un test rapid 2 în 1

Perioada pandemică a impus reglementări care au schimbat cursul social natural al oamenilor și a schimbat perspectivele fiecărui individ în parte despre lumea înconjurătoare. De la începutul acestei perioade și până în prezent, testele rapide care detectează prezența virusului COVID-19 în organismul persoanelor simptomatice sau asimptomatice s-au dezvoltat și s-au îmbunătățit pentru a consolida siguranța maselor. 

Comportamentul oamenilor față de anumite elemente pe care le-a adus perioada pandemică, precum și față de testele rapide, realizate la domiciliu, pentru COVID-19, a fost influențat puternic de prezența mass-mediei, mulți dintre aceștia pierzându-și încrederea în faptele științifice dovedite. De aceea, este important să cunoașteți din surse specializate care este cel mai bun test rapid antigen, cum se utilizează acesta pentru prelevarea probelor și primirea unor rezultate valide și care sunt avantajele pe care vi le oferă alegerea unui test rapid antigen bun, precum Flowflex.

Tipurile de teste rapide antigen Flowflex

Testele rapide dezvoltate de către ACON BIOTECH, denumite comercial Flowflex, se pot achiziționa sub diferite forme în funcție de preferințele pe care le aveți în vederea prelevării probelor. În acest fel, aveți oportunitatea de a alege între 3 tipuri de teste rapide antigen pentru depistarea virusului COVID-19, după cum urmează: 

 • Test Rapid Saliva/Nazal COVID-19 Antigen Flowflex;
 • Test rapid nazofaringian;
 • Test Rapid Nazal COVID-19 Antigen Flowflex.

Fiecare tip de test se achiziționează în cutia originală și se folosește în maximă siguranță prin igienizare și pregătire profesională.

 Test rapid antigen Flowflex

Acest tip de test Flowflex reprezintă o îmbunătățire majoră în ceea ce privește modalitatea în care puteți să prevalați probe pentru a identifica sau nu virusul COVID-19 în organismul dumneavoastră. 

Este un test imunologic cromatografic cu flux lateral care funcționează pe baza detectării calitative a antigenului proteinei nucleocapsidei de COVID-19 prin prevalarea cu ajutorul unui tampon a probelor din regiunea nazală și nazofaringiană a persoanelor care sunt suspecte de infectarea cu virusul sau resimt simptome asociate cu acesta.

Testul rapid Flowflex antigen poate fi realizat la domiciliul persoanei în cauză, de către o altă persoană care are pregătire profesională în domeniu. 

 Test rapid antigen nazofaringian

Testele rapide antigen nazofaringiene sunt o variantă excepțională pentru persoanele care preferă prevalarea probelor prin intermediul salivei, astfel încât să poată fi detectat în mod calitativ antigenul proteinei nucleocapside de COVID-19 în organism, pentru o diagnosticare pozitivă sau negativă.

Acest tip de test rapid antigen pentru COVID-19 Flowflex a fost testat pe aproximativ 600 de persoane care prezentau simptome specifice pentru infestarea cu acest virus sau erau suspecte de infectare pentru că au intrat în contact cu persoane diagnosticate pozitiv. În cadrul acestui studiu s-a descoperit că acuratețea testelor rapide antigen Flowflex este de 99,8% în cazul prevalării probelor între 0 și 3 zile și de 96,8% pentru un interval de timp cuprins între 4 și 7 zile. 

Testul rapid antigen nazofaringian poate fi folosit la domiciliu pentru diagnosticarea calitativă a unei persoane suspecte de COVID-19 de către o altă persoană specializată în domeniu.

 Test rapid antigen nazal

Unul dintre cele mai folosite tipuri de test este cel rapid antigen nazal deoarece modalitatea de prevalare a probelor este mai ușor tolerată din punct de vedere al nivelului de confort pe care îl resimte persoana care are nevoie de un diagnostic urgent. Și în cazul acestui test s-au condus studii specializate care au dovedit precizia nivelului de răspuns după preluarea probelor din regiunea nazală. 

Testul rapid antigen nazal poate fi utilizat la domiciliu pentru prevalarea probelor din interiorul cavităților nazale cu ajutorul unui tampon, pentru a diagnostica în mod calitativ o persoană suspectă de COVID-19 care prezintă sau nu simptome specifice. 

Cum funcționează testele rapide antigen Flowflex

Testele rapide antigen Flowflex sunt utilizate pentru detectarea calitativă în cazul infestării cu virusul COVID-19 și pot fi aplicate de către o persoană care are pregătire profesională în domeniu sau de către o persoană terță care înțelege modul de funcționare, chiar dacă nu este un proces dificil. 

Aceste teste funcționează prin scoaterea în evidență a proteinelor (antigeni) de COVID-19 din probele de secreție nazală sau de salivă. Aceste proteine sunt recunoscute de organismul uman ca fiind un element intrus, astfel încât provoacă simptome specifice. Desigur, există și cazuri în care simptomele nu sunt prezente, datorită anticorpilor puternici dezvoltați în corp. 

Avantajele testelor rapide antigen Flowflex

Testele rapide antigen Flowflex prezintă câteva avantaje speciale în ceea ce privește precizia și calitatea rezultatelor finale.

Detectează toate tulpinele virusului COVID-19

Testul rapid antigen Flowflex este un imunotest destinat detectării în mod calitativ a antigenului proteic nucleocapsid al virusului COVID-19, astfel încât prevalarea probelor și testarea să fie adecvate pentru identificarea oricărui tip de tulpină mutantă.

Se poate preleva proba fie nazal fie din salivă

Datorită modului în care a fost creat și dezvoltat, testul rapid antigen Flowflex permite prelevarea probelor din orice regiune, fie nazală, fie nazofaringiană, astfel încât să-i ofere pacientului confortul din timpul acestui proces și siguranța pentru un rezultat adecvat. 

Acuratețea foarte bună

Acest tip de test are o putere de precizie foarte bună dovedită prin studii specializate realizate de clinica FIND și recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății.

Astfel, nivelul de acuratețe se rezumă după cum urmează:

 • Sensibilitate relativă: 98.1%;
 • Specificitate relativă: 99.4%;
 • Precizie: 99.1%;

Timp de valabilitate îndelungat

Testele rapid antigen Flowflex au un timp de valabilitate de 24 de luni în condiții de neutilizare și dacă sunt păstrate în cutia lor originală la temperaturi cuprinse între 0 și 30 de grade. 

În acest fel, dacă achiziționați un kit de teste rapide antigen care include 5 sau 25 de flacoane, puteți să le păstrați pentru mai mult timp pentru o utilizare ulterioară.

Cum se recoltează acasă probele pentru testele rapide antigen Flowflex?

Dacă vă întrebați unde se pot face teste pentru COVID-19, răspunsul este chiar la domiciliul dumneavoastră. Astfel, în cazul în care dumneavoastră sunteți suspectă de infestarea cu virusul COVID-19 sau o persoană apropiată, este necesar să cunoașteți modul în care funcționează testul rapid antigen Flowflex.

Ce conține un kit de testare rapid antigen Flowflex?

Un kit de testare Flowflex rapid conține următoarele elemente care trebuie folosite în urma unor instrucțiuni specifice:

 • Un tampon steril nazal de unică folosință;
 • Un recipient pentru recoltarea salivei;
 • Un tub cu tampon pentru extragerea probelor;
 • O casetă pentru testare și care va prezenta rezultatul final;
 • Un suport tampon pentru extragerea și menținerea probelor. 

Aceste teste rapide pentru COVID-19 se pot cumpăra din farmacii sau se pot găsi în anumite supermarket-uri. 

Cum se folosește kitul de testare rapid antigen Flowflex?

În primul rând, este necesar să pregătiți kitul de testare și să vă asigurați că toate elementele sunt incluse. 

În al doilea rând, trebuie să recoltați probele, după cum urmează:

 • Recoltarea probei din orificiile nazale, prin introducerea tamponului steril la 2.5 cm adâncime, în fiecare nară. Este necesar să rotiți tamponul ușor în interiorul nării de aproximativ 5 ori pentru a prelua probă din mucoasă și repetați același proces și pentru cealaltă nară. În final, extrageți tamponul și pregătiți-l pentru proba finală din recipient. 
 • Recoltarea probei din salivă, prin îmbibarea completă a tamponului cu salivă. În caz contrar, la rezultatul probei pot apărea rezultate eronate. 

După recoltarea probelor, pregătiți-le pentru testare în recipientul destinat acestora. Testarea se va face prin plasarea a 4 picături din proba prelucrată pe locul specific din caseta pentru testare, care este semnalizat. Este necesar să așteptați între 15 și 30 de minute pentru rezultatul final. În cazul în care trec mai mult de 30 de minute, rezultatul testului nu mai este valid.

Cum trebuie interpretate rezultatele testelor antigen rapide Flowflex?

Pentru o interpretare corectă a testelor rapide antigen Flowflex este necesar ca pașii pentru identificarea rezultatului să se realizeze în mod corect. Astfel, veți putea descoperi că pe caseta de testare există posibilitatea apariției a 3 combinații de liniuțe. Caseta de testare este prevăzută cu două însemne: C și T, iar liniile care apar pot fi interpretate astfel:

 • Dacă apare o linie îngroșată în dreptul literei C, acest lucru înseamnă că persoana testată nu este infestată cu virusul COVID-19, deci este negativă;
 • Dacă apare o linie îngroșată în dreptul literei T, acest lucru înseamnă că testul nu a fost realizat în mod adecvat și/sau nu s-au putut identifica proteinele de COVID-19;
 • Dacă apar două liniuțe, una în dreptul literei T și una în dreptul literei C, acest lucru înseamnă că persoana testată este infestată cu virusul COVID-19, deci este pozitivă;
 • Dacă nu este prezentă nicio liniuță pe caseta de testare, acest lucru înseamnă că testul nu a fost realizat în mod adecvat și/sau nu s-au putut identifica proteinele de COVID-19.

Testele rapide antigen Flowflex sunt o variantă îmbunătățită a testelor rapide cu care ați fost obișnuit. Acestea au o putere de precizie foarte bună ceea ce face ca rezultatul după prelevarea probelor să nu sufere marje de eroare mari. 

În cazul în care prezentați simptome grave cauzate de infestarea cu virusul COVID-19, este necesar să vă asigurați că urmați reglementările specifice impuse pentru acest context și să consultați un medic specialist pentru putea să fiți ținut sub observație completă. 

Sursele foto pot fi descărcate de aici

Sursele de informare au fost trimise în format pdf.

Suport

Contactati-ne prin email sau telefon.

Livrare in 24h

Transport rapid prin curierat pe tot teritoriul Romaniei.

Plati securizate

Va asiguram securitatea platilor.

30 zile drept de retur

Pentru orice problema intampinata.

Aboneaza-te la newsletter si iti oferim 10% reducere pentru prima ta comanda !