Manusi Nitril Nepudrate

Show Filters

Afișez 1 - 12 din 25 de rezultate

Show Filters

Afișez 1 - 12 din 25 de rezultate

Cabinetele medicale au avut mereu în vedere utilizarea mănușilor și a măștilor medicale, însă acum mai mult decât oricând înțelegem importanța acestora. În plus recunoaștem acum urgența obținerii acestor materiale de uz frecvent în condiții optime și de la un furnizor de încredere.

 

Producătorii oferă două tipuri de mănuși pentru utilizare medicală, mănușile de nitril pudrate și cele nepudrate. În prezent majoritatea specialiștilor recomandă utilizarea mănușilor de nitril nepudrate.

 

Care este diferența între cele două tipuri de mănuși de nitril?

 

Mănușile pudrate folosesc pudra de amidon care le face mai ușor de folosit, deoarece absorb umiditatea. Studiile arată că pe termen lung utilizarea lor duce la apariția alergiilor și sensibilității la latex.

 

Este recomandată utilizarea mănușilor de nitril nepudrate pentru a evita interacțiunea constantă cu amidonul. Tehnologiile moderne oferă rezistență și o utilizarea îmbunătățită fără adăugarea amidonului.

 

De ce sunt preferate mănușile nepudrade de nitril?

 

Mănușile de nitril nepudrate trec printr-un proces cunoscut drept clorinare care ajută latexul să fie mai lejer pentru a permite inserarea facilă a mâinii în mănușă atât la începutul cât și la finalul utilizării.

 

În timpul procedurii de clorinare mănușile sunt tratate cu o soluție cu clor, clătite cu apă și uscate pentru a elimina reziduurile de pudră și proteină.

 

Datorită procedeelor suplimentare mănușile nepudrate au un cost mai mare însă protejează suplimentar utilizatorul. În plus mănușile de nitril sunt mai rezistente decât cele de latex , oferă o sensibilitate sporită la purtare și îmbunătățesc dexteritatea.

 

Pe perioada pandemiei de Sars-Cov19 utilizarea mănușilor de nitril și a măștilor de protecție a dus la limitarea răspândirii virusului și la o protecție sporită a persoanelor cu grad de risc mare.