Cos de cumparaturi

Livrare rapida la Easybox pentru numai 10.99 lei

Companie certificata ISO 9001

Call Center: Luni-Vineri 09:00-17:30
Eficienta testelor rapide antigen - Studiu ECRI

Eficienta testelor rapide antigen – Studiu ECRI – Decembrie 2021

Răspândirea agresivă a tulpinii contagioase Omicron a dus la apariția unui număr-record de focare SARS-CoV-2. De aceea, ECRI a realizat în ultima lună a anului trecut o analiză pe mai multe kit-uri de testare rapidă antigen, rezultatele fiind prezentate în rândurile de mai jos. 

ECRI (Emergency Care Research Institute) este o organizație independentă non-profit, a cărei activitate este promovată cu scopul de a îmbunătăți siguranța, calitatea și rentabilitatea soluțiilor la care pacienții au acces, în toate ramurile medicale. 

Deoarece kit-urile antigen pentru Covid-19 presupun o alternativă autonomă de testare, utilizarea lor contribuie semnificativ la reducerea următoarelor variabile: timpul de așteptare la cozile din centre, timpul de primire a rezultatului testării, riscul de contaminare comunitară. 

Iată cele mai importante informații rezultate în urma studiului realizat de ECRI:  

Despre utilizarea modelului SUS în cadrul studiului ECRI

SUS (System Usabilitaty Scale) este un model de evaluare dezvoltat în 1986 de John Brooke, cu scopul de a avea la îndemână o soluție rapidă și eficientă pentru evaluarea gradului de eficiență a unui produs, precum și a design-ului acestuia. 

System Usability Scale este un instrument practic și de încredere, ce măsoară simplitatea în utilizare percepută, cu aplicabilitate într-o arie extinsă de produse și servicii. Cu timpul, SUS a devenit un standard industrial, cu referințe în peste 1.300 de articole și publicații. 

După fiecare sesiune de evaluare a unui produs, respondenților li se cere completarea unui chestionar. Enunțurile din structura sa au un caracter general, iar evaluatorul trebuie să puncteze fiecare dintre acestea cu o notă cuprinsă între 1- 5 (acord total – dezacord total).  

Dinamica modelului SUS pentru evaluare permite obținerea unui feedback rapid și nefiltrat, la un eșantion relativ redus de respondenți, fără a fi necesara interacțiunea acestora cu cel care supraveghează desfășurarea evaluării. 

Cele 10 enunțuri formulate de ECRI, în cadrul evaluării SUS pentru testele rapide antigen:

 1. Aș putea utiliza acest produs în mod frecvent.
 2. Complexitatea produsului mi s-a părut inutilă.
 3. Produsul testat este ușor de utilizat. 
 4. Aș avea nevoie de ajutor pentru utilizarea acestuia. 
 5. Toate funcțiile produsului sunt bine integrate 
 6. Am sesizat prea multa inconsistenta a produsului
 7. Oamenii ar putea învăța să îl utilizeze foarte repede
 8. Produsul este foarte greu de utilizat 
 9. Am utilizat cu încredere acest produs
 10. Ar trebuit să învăț multe lucruri înaintea utilizării produsului. 

După centralizarea formularelor, scorurile obținute sunt supuse unu algoritm de calcul specific, pentru obținerea unor scoruri agregate, cu valori cuprinse între 0 – 100:  

Rezultatele obținute în urma analizei realizate de ECRI 

Iată rezultatele obținute pentru cele 7 teste rapide Covid-19 analizate: 

1. On/Go

Scor agregat obținut: 82.9 / VERY GOOD 

Acest kit de testare antigen include: casetă de testare, soluție de extracție în flacon preumplut, vârf pentru picurare și tampon nazal. 

Instrucțiunile includ un QR code, cu trimite pe pagina de internet în care utilizatorii descoperă mai multe informații scrise, privind pașii de testare. Timpul de aflare a rezultatului: 10 minute. 

Beneficii: 

 • Unul dintre cele mai simplu de utilizat teste rapide antigen 
 • Design-ul casetei facilitează utilizarea elementelor, fără a atinge banda de testare
 • Instrucțiunile de utilizare a kit-ului sunt de ajutor și oferă claritate în parcurgerea pașilor 

2. CareStart

Scor agregat obținut: 80.8 / VERY GOOD 

Kit-ul de testare rapidă antigen CareStart™ este produs de aceeași companie (AccessBio) care produce și kit-ul On/Go™. 

De aceea, componentele celor două produse sunt practic identice, iar QR code-ul regăsit în instrucțiunile de utilizare CareStart™ trimite utilizatorul pe platforma online accesată și în cazul testării cu On/Go™. Timpul de aflare a rezultatului: 10 minute. 

Beneficii: 

 • Unul dintre cele mai simplu de utilizat teste rapide antigen 
 • Design-ul casetei facilitează utilizarea elementelor, fără a atinge banda de testare
 • Instrucțiunile de utilizare a kit-ului sunt de ajutor și oferă claritate în parcurgerea pașilor 

3. Flowflex

Scor agregat obținut: 79.5 / VERY GOOD

Kit-ul rapid antigen Flowflex™, pe care îl poți comanda acum online și din oferta Lime Medical, include casetă de testare, un flacon preumplut, tampon de extracție, picurător și tampon nazal. 

De asemenea, un QR code poate fi descoperit în instrucțiunile de utilizare, cu trimitere spre un tutorial video. Timpul de aflare a rezultatului: 15 minute 

Beneficii: 

 • Instrucțiunile sunt simplu de urmat
 • Caseta facilitează manipularea fără atingerea benzii de testare
 • Rezultatul testării este simplu de interpretat 
 • Instrucțiunile video au grafică foarte bună. 

4. QuickVue 

Scor agregat obținut: 75.6 / GOOD

Acest kit de testare include un tub preumplut cu substanță de reacție chimică, bandă de testare din hârtie și un tampon nazal. Tava din plastic include o cavitate în care tubul poate fi fixat, pentru o utilizare facilă a elementelor, în timpul testării. 

În cuprinsul instrucțiunilor există un QR code, cu trimitere spre un tutorial video în care sunt explicați pașii necesari utilizării acestui test rapid antigen Covid-19. Timp de aflare a rezultatului: 10 minute

Beneficii: 

 • Majoritatea instrucțiunilor oferă îndrumări clare despre utilizarea kit-ului 
 • Tutorialul video pentru parcurgerea pașilor de testare este util.

5. BinaxNOW

Scor agregat obținut: 73.3 / GOOD 

Kit-ul include un card de testare pliabil, pe suprafața căruia există o fereastră pentru afișarea rezultatului și două orificii de dimensiuni reduse: pentru adăugarea picăturilor de substanță reactiva și pentru glisarea tamponului în poziția de testare. 

După introducerea tamponului și dezlipirea benzii adezive de pe suprafața cardului, acesta este pliat la loc, până la momentul citirii. Timp de aflare a rezultatului: 15 minute 

Beneficii: 

 • Instrucțiunile sunt suficient de clare și simplu de urmat 
 • Odată ce tamponul a fost introdus în orificiul de pe cardul de testare, este mai puțin probabil ca elementele lichide să se mai scurgă
 • Este un kit ce implică o retestare la fel de facilă. 

6. InteliSwab

Scor agregat obținut: 73.3 / GOOD

Kit-ul include un dispozitiv unic de testare, ce integrează tamponul pentru prelevare nazală și caseta de citire, un flacon preumplut cu substanță reactivă și un suport pentru menținerea în poziție fixă a flaconului, în timpul testării. Timp de aflare a rezultatului: 30 de minute

Beneficii: 

 • Testarea nu implica picurarea reactivului in tester, fiind mai simplu de utilizat in cazul persoanelor cu mobilitate redusa 
 • Rezultatul testării este simplu de interpretat 

7. BD Veritor

Scor agregat obținut: 51.8 / OK

Acest tip de testare rapidă antigen a obținut cel mai slab scor agregat în cazul analizei ECRI, pe baza modelului de evaluare SUS (System Usability Scale). Din păcate, nu conține și instrucțiuni scrise, ci doar video. 

Fiecare pas al procesului de testare implică vizualizarea unui clip diferit, ceea ce presupune un timp dedicat informării mult mai ridicat, comparativ cu parcurgerea informațiilor pentru celelalte teste antigen. Timp de aflare a rezultatelor: 15 minute. 

Beneficii: 

 • Instrucțiuni video de utilizare utile
 • Aplicația permite exportul rezultatului afișat. 

Ne revedem pe blog pentru a afla și alte informații utile despre produsele noastre, ce pot contribui cu succes la reducerea riscului de transmitere comunitară a noului coronavirus SARS-CoV-2.  

Suport

Contactati-ne prin email sau telefon.

Livrare in 24h

Transport rapid prin curierat pe tot teritoriul Romaniei.

Plati securizate

Va asiguram securitatea platilor.

30 zile drept de retur

Pentru orice problema intampinata.

Aboneaza-te la newsletter si iti oferim 10% reducere pentru prima ta comanda !