Cos de cumparaturi

Livrare rapida la Easybox pentru numai 10.99 lei

Companie certificata ISO 9001

Call Center: Luni-Vineri 09:00-17:30

Ghidul de curățenie și dezinfecție pentru acasă

Conform studiilor realizate de reprezentanții World Health Organization, aproximativ jumătate din totalul infectărilor cu agenți patogeni (virusuri, bacterii, fungi) se realizează prin atingerea unor suprafețe contaminate. 

Așadar, igiena menținută în spațiul casei nu are legătură doar cu latura estetică, ci și cu o componentă de siguranță, de dragul tuturor celor dragi. Evident, nimic nu se compară cu un spațiu curat și primitor, însă în contextul pandemiei, dezinfectarea este la fel de importantă. 

Igienizarea este un proces împărțit în etape, simplu de structurat pe pași. Aflăm acum despre cum să menții curat în casă, incluzând și dezinfectarea suprafețelor în toată această activitate. Vezi și ce produse îți recomandăm de pe site, pentru a-ți face proviziile necesare: 

Curățenia începe de sus în jos

Această primă etapă trebuie parcursă astfel, pentru a nu exista posibilitatea ca o zonă curată să se murdărească din nou. Așadar, pardoseala va rămâne pentru ultima etapă a curățeniei, înainte de a începe dezinfectarea zonelor. 

De asemenea, tot în această etapă, este important să abordezi cu prioritate cele mai îndepărtate zone față de ușă, apropiindu-te de aceasta pe măsură ce cureți. Motivul: același cu cel de mai sus. 

Măturarea, ștergerea și aspirarea

Aceste metode pentru îndepărtarea peliculelor de murdărie vizibile compun faza de curățenie și se aleg în funcție de suprafața abordată: blatul de bucătărie – ștergere / piesele ceramice de pe pardoseală – măturare sau aspirare etc 

Se utilizează apoi un detergent pentru suprafețe sau șervețele dezinfectante conform indicațiilor de pe etichetă. În funcție de specificul soluției utilizate, se poate clăti cu apă, sau se poate respecta timpul de contact cu suprafața, înainte ca pelicula să se evapore.

Dacă geamurile sunt expuse în mod direct razelor de soare, sau unei temperaturi ambientale foarte ridicate, acestea nu se spală și nu se șterg.  

Dezinfectarea suprafețelor curățate 

Un dezinfectant pentru suprafețe are nevoie de un anumit timp pentru ca formula sa să acționeze, preferabil, de la 5 până la 15 minute, în funcție de recomandările producătorului de pe etichetă. 

Dezinfectarea trebuie realizată periodic, iar această etapă a procesului de igienizare trebuie concentrată asupra unor zone precum: mânerele de la dulapuri și clanțele, robineții, vasul WC, picioarele meselor, produsele electronice și electrocasnice, pervazurile etc 

Pentru zonele în care sunt depozitate alimente, curățarea și dezinfectarea suprafețelor respective (ex: recipientele și rafturile din structura unui frigider), clătirea cu foarte multă apă este obligatorie. 

Accesorii de igienizare marcate cu nuanțe diferite

Dacă recurgi la acest truc în procesul de igienizare pentru acasă, fiecare zonă din locuință va fi abordată cu soluții de curățare / dezinfectare și accesorii diferite. 

Astfel, riscul de contaminare încrucișată este redus pe cât de mult posibil. Aplică regula culorilor pentru: cozile de mătura și mop, fărașe, gălețile cu storcător, bureții și lavetele utilizate. Exemple: baie – roșu; bucătărie – verde; holuri – albastru; dormitoare – galben etc 

Diluarea soluțiilor conform recomandărilor 

Respectă de fiecare dată diluția recomandată de producător, informație regăsită pe eticheta produsului. O cantitate prea mică sau prea mare de soluție în apa utilizată poate afecta eficiența detergentului sau dezinfectantului, în urma contactului lor cu diferite suprafețe. 

Utilizarea mănușilor și măștilor adecvate

Este recomandat să porți mănuși și măști de protecție pe întreaga durată a procesului de igienizare, mai ales daca ai pielea sensibilă. Dacă te confrunți cu reacții la nivel cutanat, ca urmare a contactului dintre produs si piele, îți recomandăm să iei legătura cu medicul tău. 

Pentru un risc sporit de protecție a căilor respiratorii, poți utiliza și o viziera medicala, realizată din PVC, cu suport din burete și bandă elastică pentru prindere. Calitățile sale anti-stropi și anti-aburire îți permit o igienizare a casei, bazată pe atenția la detalii. 

Spălarea mâinilor după finalizarea procesului

Igienizarea mâinilor este recomandată, chiar și în cazul în care ai purtat mănuși. Spălarea trebuie să dureze cel puțin 20 se secunde și implică utilizarea unui săpun ce are o acțiune delicată asupra pielii tale, o hidratează și oferă un miros plăcut. 

La final, poți aplica un gel dezinfectant pentru maini, cu acțiune virucidă, levuricidă, fungicidă și bactericidă certificată. Un astfel de produs din oferta noastră este testat conform standardelor de calitate impuse la nivelul Uniunii Europene.  

Aerisirea spatiilor igienizate

Asigură-te că fiecare spațiu din casă, în care tu ai curățat și dezinfectat, este foarte bine aerisit. Ține geamurile deschise pentru aproximativ 20 de minute după finalizarea întregului proces și asigură-te că nu sunt blocate de draperii sau perdele. 

Iată care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont, atunci când cureți si dezinfectezi suprafețele importante ale casei tale. Comandă acum de pe limemedical.ro toate produsele de care ai nevoie și “Spor la treabă!”

Suport

Contactati-ne prin email sau telefon.

Livrare in 24h

Transport rapid prin curierat pe tot teritoriul Romaniei.

Plati securizate

Va asiguram securitatea platilor.

30 zile drept de retur

Pentru orice problema intampinata.