Sfaturi pentru o imunitate de fier
Gestionarea Stresului
Stresul poate fi unul dintre cele mai mari obstacole în calea unei vieți fericite și sănătoase. Sub influența sa, oricine poate ajunge să se simtă incapabil să facă față provocărilor zilnice. Din fericire, există câteva strategii simple și eficiente pentru gestionarea stresului.
Înainte de a trece la schimbări ale stilului de viață, menite să te ajute să gestionezi stresul, asigură-te că intensitatea acestuia nu se datorează unui dezechilibru. De pildă, o mare parte a populației se confruntă cu o ușoară carență de magneziu, care accentuează starea de nervozitate și contribuie la apariția palpitațiilor și a extrasistolelor, precum și a crizelor de anxietate.
Există, pe piață, numeroase suplimente pe bază de magneziu, menite să contribuie la controlul stresului. Eficiența acestora depinde de biodisponibilitatea ingredientului activ, iar în acest context trebuie să știi că orotatul de magneziu este cea mai eficientă formă de magneziu organic pe care organismul o poate absorbi și procesa.
Suplimentele Alimentare
Rolul suplimentelor
Suplimentele alimentare pot ajuta la asigurarea cantităților adecvate de substanțe nutritive esențiale în organism sau la menținerea stării de sănătate și a unui nivel optim de performanță, în situația în care necesarul de substanțe nutritive nu este obținut doar din alimentație.
Când alegem un supliment alimentar
Suplimentele alimentare pot fi folosite pentru a menține vitalitatea organismului sau pentru a-l proteja de acțiunea factorilor externi, atunci când necesarul de substanțe nutritive asimilat din alimentație nu este suficient pentru a oferi acest sprijin organismului. Este foarte important de știut însă că suplimentele alimentare nu sunt destinate tratării, diagnosticării, atenuării, prevenirii sau vindecării bolilor.
Hidratarea Constantă
Hidratarea sau înlocuirea fluidelor este unul dintre cele mai importante procese nutriționale, care se desfășoară constant de-a lungul vieții unei persoane. Aproximativ 60% din greutatea corpului dumneavoastră o reprezintă apa. Pe măsură ce faceți efort fizic, acest fluid se pierde prin piele sub forma de sudoare și prin plămâni, atunci când respirați. Dacă apa nu este înlocuită la intervale regulate de timp, înainte, pe parcursul și după activitatea fizică, se poate instala deshidratarea.
Există diferite recomandări referitoare la consumul zilnic de lichide. Cei mai mulți consideră că trebuie să bem 6-8 pahare de apă în fiecare zi – un obiectiv rezonabil. Oricum, deoarece oamenii sunt diferiți și necesitățile acestora privind consumul de apă care să prevină deshidratarea vor fi diferite. Pentru unii, mai puțin de 8 pahare ar fi suficient, pentru alții însă, poate fi nevoie de mai mult.
Unele categorii de persoane manifestă un risc crescut de deshidratare: vârstnicii, bolnavii, sportivii, etc. Dacă sunteți îngrijorați că nu consumați suficientă apă, verificați urina. Dacă aceasta este în mod constant diluată, incoloră sau de culoare galben deschis, sunteți hidratați.
Somnul Odihnitor
Calitatea somnului are un impact semnificativ asupra sistemului imunitar. Încercați să mențineți un program regulat de somn și să acordați atenție condițiilor optime pentru odihnă. Somnul odihnitor permite corpului să se regenereze și să se pregătească pentru a face față provocărilor zilnice.
Fiecare ființă vie are nevoie de somn pentru a supraviețui. Somnul suficient și odihnitor protejează sănătatea mentală și sănătatea fizică, crescând calitatea vieții. Activitățile pe care le facem în timpul zilei depind în mare parte de ceea ce se întâmplă în timp ce dormim, când organismul nu doarme, ci lucrează pentru a sprijini funcționarea sănătoasă a creierului și pentru a menține sănătatea fizică. În cazul copiilor și adolescenților, somnul susține și sprijină procesul de creștere.
Somnul odihnitor presupune:
- 10 – 11 ore la copii
- 8,5 – 9,5 ore la adolescenti
- 7-9 ore la adulți
Exercițiul Fizic Moderat
Activitatea fizică regulată nu doar sprijină sănătatea cardiovasculară, ci și stimulează sistemul imunitar. Nu este necesar să adoptați antrenamente intense; mersul pe jos, yoga sau alte activități moderate pot avea un impact pozitiv asupra imunității.
Surse
www.reginamaria.ro/articole-medicale/somnul-la-fel-de-necesar-ca-apa-si-mancareahttps://
www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/hidratarea_7674
www. spotmedia.ro/stiri/sanatate/5-elemente-esentiale-pentru-gestionarea-stresului