Cos de cumparaturi

Livrare rapida la Easybox pentru numai 10.99 lei

Companie certificata ISO 9001

Call Center: Luni-Vineri 09:00-17:30

Echipamentul necesar pentru un salon de înfrumusețare: ustensile și consumabile

Ai decis să-ți deschizi un salon de înfrumusețare? După ce ai obținut toate autorizațiile și ai finalizat actele, a venit momentul să achiziționezi echipamentul necesar. Află și care sunt dotările de bază și ce consumabile sunt obligatorii din rândurile următoare.

Cum alegi un echipament de calitate pentru salonul de înfrumusețare

Dotarea salonului cu echipamente de calitate poate fi costisitoare, însă investiția merită pe deplin. Alegând astfel de produse, ai garanția că va dura mulți ani până va fi nevoie să le repari sau schimbi. În mod ideal, acestea trebuie să îndeplinească trei criterii: să funcționeze perfect, să fie confortabile atât pentru clienți, cât și pentru angajați, și să aibă un design plăcut.

Iată câteva sfaturi ușor de urmat pentru a te asigura că echipamentul salonului tău de înfrumusețare bifează toate cerințele.

Alege echipamente noi

Poate vrei să faci economii și preferi să cumperi un echipament second hand, însă această soluție este de evitat. Durabilitatea este extrem de importantă și, din păcate, nu toate defectele pot fi observate cu ochiul liber. Nu risca să cheltui sume medii pe un echipament prost pe care oricum va trebui să îl înlocuiești rapid.

Îți recomandăm să faci economii doar când vine vorba de amenajare și decorațiuni. Obiecte precum măsuțe de cafea, rame foto pentru afișe, cuiere sau figurine pot fi cumpărate second hand fără probleme.

Optează pentru branduri cunoscute

Nu te arunca să echipezi salonul cu produse comandate de pe un site despre care nu ai auzit nimic până acum doar pentru că descrierile promit calitate. Fă puțină documentare pentru a afla care sunt cele mai bune branduri în ceea ce privește materialele folosite și funcționalitata. În plus, produsele de marcă trec întotdeauna teste riguroase, deci nu riști să echipezi salonul cu echipamente proaste.

Cunoaște-ți publicul țintă

Cărui tip de public se adresează salonul tău? Oferi doar servicii pentru femei, îți trec pragul și bărbați sau poate deschizi un salon pentru întreaga familie, cu accent pe cei mici? Asigură-te că vei avea clienți mulțumiți oferindu-le nu doar ce au nevoie, ci și ce le place. Saloanele pentru copii, de exemplu, investesc în scaune-mașinuțe, televizoare care distrag atenția de la tuns, dar și o zonă de așteptare cu jucării.

Nu uita de design-ul salonului

Poate ai ales o tematică anume sau pur și simplu te concentrezi pe o culoare ori un stil. Echipamentul și mobilierul ar trebui să se potrivească cu întregul aspect al salonului, pentru a deveni atractiv pentru clienți.

Echipamentul necesar într-un salon de înfrumusețare

Iată ce trebuie să achiziționezi pentru un salon complet.

Mobilierul

Mobilierul pentru un salon de înfrumusețare este important atât pentru aspectul general, cât și pentru starea de bine a clienților. Aceștia petrec mult timp așezați, iar dacă se ridică cu vreo durere sau jenă, vor pleca cu o părere proastă despre salonul tău.

Pentru zonele de recepție și așteptare

Prima impresie valorează extrem de mult, deci ai grijă ca aceste zone să fie bine dotate și confortabile. Vei avea nevoie de în primul rând de o recepție, cu aspect plăcut și spații de depozitare. Laptopul și/sau agendele pentru programări ar trebui să se afle la loc sigur, după un mic paravan, iar documentele în sertare. Un scaun confortabil pentru recepționeră este de asemenea necesar.

Pentru clienți poți alege între scaune tapițate și netapițate. Deși primele sunt mai elegante, se curăță într-adevăr mai greu. Soluția ideală o reprezintă scaunele cu pernuțe cu husă lavabilă. Dacă spațiul îți permite, mobilează cu canapele cu husă detașabilă. Astfel, vei menține mai ușor curățenia, iar clienții vor fi mulțumiti de nivelul de confort.

Nu uita de unul sau mai multe cuiere pentru hainele de exterior și un suport pentru umbrele. Mai ai nevoie de măsuță de cafea și suport pentru reviste, iar zona este pregătită să primească clienți.

Pentru salon de frizerie și coafură

Cele mai importante piese de mobilier sunt, desigur, scaunele de frizerie. Poți opta pentru un model clasic, mai simplu, sau poți alege unul mai deosebit, cu suport pentru picioare din piele, tip fotoliu sau cu umplutură moale din spumă. Acesta trebuie să aibă spătar și tetieră reglabile, pentru ca fiecare client să se simtă confortabil.

Pentru salon de cosmetică și masaj

Aici vei avea nevoie de o masă de cosmetică cu reglaj pe înălțime și tetieră reglabilă în formă de potcoavă. Există pe piață multe opțiuni care au și cuier pentru prosoape, buzunare pentru produsele cosmetice și alte accesorii, ambele fiind funcționalități foarte utile. Bineînțeles, masa trebuie să fie extrem de confortabilă, altfel clienții se vor simți incomod și cel mai probabil nu vor mai reveni la salon. Nu uita de scaunul pentru cosmeticiană, de preferat unul cu spătar.

Pentru salon de manichiură-pedichiură

Elementul central este masa de manichiură. Îți recomandăm să alegi una pliabilă, cu roți, pentru a o transporta mai ușor în caz de nevoie. Mai trebuie să aibă și o pernuță pentru sprijinit mâna și ventilator încorporat.

Urmează apoi alegerea scaunelor. Poți merge pe varianta cu 2 scaune identice, unul pentru clienți și unul pentru tehnician. Astfel, zona va arăta mai estetic. Când se oferă o pedichiură, poți folosi același scaun plus un suport pentru picior. Dacă spațiul și bugetul îți permit, investește într-un scaun special pentru pedichiură. Este de fapt vorba de o unitate care combină un scaun, un suport pentru picioare și un bazin.

Pentru orice salon

Vei avea nevoie și de spații de depozitare, care se împart în două categorii: deschise și închise. Cele deschise sunt rafturile pentru produse și accesorii care sunt utilizate des, precum produsele de styling pentru păr sau ojele de unghii. Spațiile închise (cu alte cuvinte dulapuri pentru saloane de înfrumusețare) sunt destinate obiectelor utilizate mai rar sau pe care clienții nu ar trebui să le vadă, precum diverse consumabile, soluții de curățenie etc. E bine ca cele din urmă să aibă un aspect mai discret.

Dotările de bază

Aparatura dintr-un salon de înfrumusețare este la fel de importantă precum mobilierul. Și de data aceasta trebuie să te asiguri că folosești doar produse de calitate, durabile.

Dotările pot diferi ușor în funcție de serviciile oferite, însă în general vei avea nevoie de următoarele:

Frizerie și coafură

  • Ucenic pe roți, cu sertare și suporturi externe pentru uscătorul de păr și alte instrumente. Îți recomandăm unul metalic care, deși este puțin mai scump decât unul din plastic, este mult mai durabil.
  • Foarfece de tuns și filat profesionale, metalice, de preferat unele cu greutate mică și design ergonomic.
  • Mașină de tuns părul și barba, ideal una cu încărcător, care nu depinde de apropierea față de priză.
  • Accesorii de tuns precum mantaua, gulerul, peria de curățat firele căzute, agrafe de păr și bigudiuri.
  • Perii profesionaleplate sau rotunde, utilizate atât pentru perierea părului, cât și pentru coafat.
  • Uscător de păr profesional, de preferat cu funcție ionică.
  • Ondulator și placă de întins părul, cu suprafețe ceramice.

Cosmetică și masaj

  • Încălzitor de ceară pentru epilat, ceară roll-on și hârtie de epilat, în funcție de preferințele clienților.
  • Ustensile pentru extracții, pensetă și alte instrumente necesare tratamentelor oferite.
  • Lampă de iluminat și lupă cu led, pentru tratamente cosmetice.
  • Dispozitive pentru peeling, microdermabraziune, dermapen, dispozitiv de radiofrecvență, vacuum corporal, laser, dacă aceste servicii sunt oferite.

Manichiură-pedichiură

  • Lampă UV pentru oja semipermanentă și gel.
  • Ustensile pentru manichiura și pedichiura clasice: forfecuțe, pile, instrument pentru împins cuticule.
  • Aparatură pentru manichiura și pedichiura semipermanentă și cu gel: instrument pentru împins cuticule, freze, pile și buffer, șabloane, tipsuri, pensule.

Nu în ultimul rând, vei avea nevoie de un sterilizator pentru ustensilele reutilizabile folosite.

Decorațiunile

Niciun salon nu este complet fără obiecte decorative. Acestea ar trebui să fie doar niște accente chic, deci nu exagera cu numărul lor.

Pe pereți poți monta tablouri care se potrivesc cu stilul general al salonului. Nu alege unele prea încărcate, ci mai degrabă optează pentru imagini mai abstracte. O altă opțiune sunt rafturile înguste pe care poți pune diferite statuete sau bețișoare parfumate.

Adu puțină natură în salon prin intermediul plantelor. Dacă spațiul îți permite, pune în colțurile camerelor ghivece cu plante mai înaltă; dacă nu, vor arăta la fel de bine și cele micuțe, așezate pe pervazul ferestrei.

Vrei ca salonul să aibă un aspect sofisticat, însă nu îți permiți să cheltui mult? Amenajează într-un stil minimalist și pune accentul pe corpuri de iluminat deosebite.

Consumabilele

Orice salon de înfrumusețare are nevoie de următoarele consumabile:

  • alcool sanitar și dezinfectant pentru suprafețe;
  • protecții pentru masa de cosmetică/masaj;
  • role de prosoape de hârtie;
  • bețișoare de bumbac;
  • bentițe cosmetice;
  • bikini de unică folosință;
  • saci pentru bazinul de pedichiură;
  • bonete, măști, mănuși;
  • separatoare de degete pentru pedichiură;
  • papuci de unică folosință

Măștile de unică folosință sunt foarte importante. Acestea sunt necesare pentru filtrarea particulelor și a bacteriilor, pentru protecția tehnicienilor și a clienților. Trebuie purtate mai ales în timpul tratamentelor cosmetice, a manichiurii și pedichiurii semipermanente sau cu gel (în timpul utilizării frezei) și în timpul vopsirii părului. Alte consumabile obligatorii sunt mănușile de unică folosință, chiar dacă tehnicianul și-a spălat și dezinfectat mâinile. Cât despre echipamentele de protecție precum bonetele, acestea se utilizează în special în cadrul tratamentelor cosmetice.

Cum menții igiena într-un salon de înfrumusețare

Orice manager de salon trebuie să se asigure că spațiul este întotdeauna curățat și dezinfectat. De aceea, ține cont de:

Sterilizarea corectă a instrumentarului

Începe prin a presteriliza, folosind alcool sanitar sau soluție dezinfectantă. Apoi, se introduc ustensilele în dispozitivul de sterilizare cu UV, conform instrucțiunilor producătorului. O altă variantă este utilizarea unui pupinel (dispozitiv sterilizator cu aer cald), unde instrumentele se pun întâi în punguțe speciale.

Curățenie

După fiecare client: se mătură părul tuns, se curăță suprafețele, se dezinfectează ustensilele, se schimbă protecțiile pentru masa de cosmetică/masaj, se pun la spalat prosoapele (dacă se utilizează).

Zilnic: se mătură/aspiră, se dezinfectează suprafețele, se dezinfectează toaleta, se golesc coșurile de gunoi, se spală podeaua, se dezinfectează clanțele și întrerupătoarele.

De două ori pe săptămână: se șterge praful de pe toate rafturile și suprafețele, se dezinfectează întreg echipamentul.

Folosirea produselor de unică folosință

Pentru că normele de igienă sunt atât de stricte, produsele de unică folosință sunt esențiale în saloanele de înfrumusețare. Ele ajută angajații să-și mențină sănătatea, împiedică contaminarea spațiilor de lucru cu diverse substanțe și protejează clienții.

Alegerea echipamentului de calitate, dotările potrivite, amenajarea cu gust și igiena iresponsabilă sunt cele mai importante criterii pentru un salon de succes. Ține cont de toate informațiile de mai sus pentru cele mai bune rezultate.

Sursă foto principală: https://www.pexels.com/photo/woman-getting-a-haircut-3992866/

Sursă foto 2: salon https://unsplash.com/photos/ajzbkcRy-wU

Sursă foto 3: https://www.pexels.com/photo/beauty-products-in-salon-3736306/ Sursă foto 4: https://www.pexels.com/photo/hotel-bed-bedroom-house-4974567/

Suport

Contactati-ne prin email sau telefon.

Livrare in 24h

Transport rapid prin curierat pe tot teritoriul Romaniei.

Plati securizate

Va asiguram securitatea platilor.

30 zile drept de retur

Pentru orice problema intampinata.