Atunci când observi apariția unor simptome posibil asociate unei sarcini, realizarea unui test specific îți poate confirma sau infirma bănuielile. Testele de sarcină sunt de mai multe tipuri și se pot realiza fie acasă, fie în laborator.
Fiecare tip de testare își are propriile avantaje și dezavantaje, desfășurându-se, totodată, în moduri diferite. Astăzi, îți punem la dispoziție un set complet de informații privind utilizarea acestor teste, astfel încât să poți lua rapid cea mai bună decizie.
CUPRINS:
1. Ce teste de sarcină ai la dispoziție?
2. Cât de precise sunt rezultatele testelor de sarcină?
3. Cum se realizează un test de sarcină acasă?
4. Cum interpretezi rezultatul testului de sarcină?
1. Ce teste de sarcină ai la dispoziție?
Indiferent de natura lor, testele de sarcină sunt concepute pentru a semnala în urină sau sânge prezența unui hormon denumit gonadotropina corionică umană (hCG). Acesta este dezvoltat de organism la aproximativ 7 zile după fecundarea ovulului.
În cazul unei sarcini, nivelurile acestui hormon se dublează la aproximativ alte 2-3 zile, atingând valori maxime de până la 200.000 m U/ml, la 10-12 după săptămâni. Testele care indică prezența hormonului hCG în organism sunt împărțite în trei categorii distincte:
1.1. Testele de urină realizate în laborator
Aceste analize se realizează la cabinetul medicului în cadrul unui consult de specialitate și sunt mai puțin populare decât testele de sarcină realizate acasă, cu ajutorul sumarului de urină. Cele din laborator pot detecta sarcina la 10 zile de la fecundare.
1.2. Testele de urină realizate acasă
Reprezintă cea mai accesată opțiune pentru depistarea unei sarcini, deoarece asigură intimitatea de care orice femeie are nevoie în astfel de momente. Un alt avantaj al acestei variante este acelă că teste sunt cât se poate de convenabile, din punct de vedere al prețului de achiziție.
Mai mult decât atât, testele de sarcină pot fi comandate online. Descoperă gama variată de soluții din această categorie și citește cu atenție informațiile din dreptul fiecărui produs, astfel încât să comanzi cel mai bun test pentru depistarea hormonului hCG în urină.
1.3. Testele de sânge realizate în laborator
Exista doua variante de testare cu ajutorul unei mostre de sânge în laborator, pentru depistarea unei posibile sarcini.
- Testul calitativ hCG–oferă un răspuns de tipul DA/NU, pentru a indica prezența hormonului în proba de sânge evaluată. Este un test de sarcină recomandat de experți, deoarece poate confirma într-o etapă timpurie existența unui ovul fecundat.
- Testul cantitativ hCG–are capacitatea de a măsura cu precizie nivelurile de hCG din proba analizată, realizarea sa fiind vitală pentru a identifica din timp, sau a monitoriza în timp real, anumite probleme ce ar putea apărea în timpul sarcinii.
2. Sunt precise rezultatele testelor de sarcină pentru acasă?
Adaugă în coșul de cumpărături testele noastre de sarcină Barza Ultrasensibil care pot depista prezența hCG în urină chiar din primele zile după fecundarea ovulului. Precizia testelor de sarcină Ultrasensibil este de 99%. Acest lucru este, însă, condiționat de:
- atenția acordată instrucțiunilor de utilizare din pachetul produsului comandat;
- raportarea la perioada de ovulație și viteza cu care se realizează fecundarea;
- intervalul de timp dintre implantarea ovulului și realizarea testului de sarcină.
De asemenea, testul poate oferi rezultate mult mai concludente, în cazul în care este efectuat în prima parte a zilei, ținându-se cont de faptul că urina de dimineață conține un nivel mai ridicat al hormonului hCG.
Testul Barza Ultrasensibil conține reactivi care detectează chiar și un nivel foarte scăzut de hCG (10 MIU/ml) în urină. Mai mult decât atât, cu ajutorul unei astfel de testări, poate fi depistată și o sarcină extrauterina.
Testul de sarcină Ultrasensibil poate fi utilizat cu 5 zile înainte de întârzierea ciclului menstrual. Deși cantitatea de hormon de sarcină crește rapid la începutul perioadei de gravidie, nu se produce aceeași cantitate de hCG la toate femeile. Peste 70% dintre femeile însărcinate pot obține un rezultat pozitiv dacă se testează cu 5 zile mai devreme.
3. Cum se realizează un test de sarcină Barza acasă?
Testele de sarcină pentru acasă sunt simplu de realizat, iar rezultatele sunt afișate în doar câteva minute. Totodată, prețul pentru aceste produse este unul cât se poate de convenabil, astfel încât să poți realiza mai multe teste într-un anumit interval de timp.
Există 3 modele ale testului de sarcină Barza de realizat acasă, toate funcționând într-un mod similar: pe baza depistării hormonului hCG în mostra de urină prelevată. Principalele diferențe dintre acestea țin de modul în care decurge procesul de testare:
3.1. Testul de sarcină Barza tip Stilou
Dacă folosești un astfel de test, colectează urina într-un recipient curat și uscat, apoi introdu capătul absorbant în urină timp de 3 secunde. O altă variantă este plasezi capătul absorbant al testului direct sub jetul de urină timp de 10 secunde. Atenție: Nu urina pe fereastra testului!
3.2. Testul de sarcina Barza tip Bandă
Colectează urina într-un recipient curat și uscat. Introdu testul în urină cu vârful săgeții în jos, până la linia marcată cu MAX, timp de 3 secunde.
3.3. Testul de sarcina Barza tip Casetă
Colectează urina într-un recipient curat și uscat. Adaugă cu pipeta 4 picături de urină în orificiul absorbant al casetei.
ATENȚIE: La fel ca alte teste rapide din oferta Lime Medical și cele pentru sarcină sunt de unică folosință. După utilizarea elementelor din kit, asigură-te că le-ai aruncat într-un recipient etanș pentru deșeuri.
Instrucțiuni generale pentru utilizarea testelor, indiferent de model
- pregătește un recipient curat și uscat pentru colectarea urinei;
- ia un ceas pentru a contoriza timpul necesar până la citirea rezultatului;
- verifică data expirării, înscrisă pe cutie; nu utiliza după această dată!
- nu folosi testul dacă plicul este perforat sau desigilat;
- scoate testul din plic chiar înainte de utilizare;
4. Cum interpretezi rezultatul testului de sarcină?
- apariția unei singure linii roz în zona de control (C) indică un rezultat negativ – NU EȘTI ÎNSĂRCINATĂ;
- apariția a două linii roz indică un rezultat pozitiv – EȘTI ÎNSĂRCINATĂ;
- dacă în 5 minute nu apare nicio linie în zona de control (C) sau apare doar linia din zona de test (T), se consideră că testul are un rezultat invalid–SE VA REPETA TESTAREA CU UN NOU TEST
De obicei, rezultatul invalid poate apărea în următoarele condiții:
- termenul de valabilitate al testului de sarcină este depășit;
- nu s-au respectat instrucțiunile de utilizare din pachetul său;
- testul s-a efectuat mult prea devreme de la data conceperii;
- urina este prea diluată, din cauza consumului de lichide, înainte de test;
- urmezi o schemă de tratament cu diuretice sau antihistaminice.
Te invitam pe site pentru a comanda teste de sarcină la prețuri avantajoase, simplu de utilizat și care pot afișa rezultate de precizie, în doar câteva minute!