Test de fertilitate Barza 2+1

58,74 lei

69,90 lei cu TVA
  • cutia conÈ›ine:
    – 2 teste de fertilitate feminină
    – 1 test de fertilitate masculină
  • precizie mai mare de 98%
  • rezultat în câteva minute

Stoc epuizat

Livrare rapida la Easybox pentru numai 10.99 lei
Livrare gratuita la domiciliu pentru comenzile de peste 299 lei
Suport client: 0342 401 700 sau comenzi@limemedical.ro
30 de zile drept de retur
Ne gasiti si pe SEAP/SICAP
Retur simplu, usor si GRATUIT prin Easybox
SKU: BRZ0278 Categorii: ,

Continutul cutiei: 2 teste fertilitate feminina, 1 test fertilitate masculina

  • 1. TEST DE FERTILITATE FEMININÄ‚

    Testul de fertilitate feminină Barza este un test rapid calitativ pentru detectarea în urină a nivelului hormonului FSH, (Hormon de Stimulare Foliculară) în vederea evaluării funcţiei ovariene.

    Nivelurile de FSH pot fi crescute în cazul declinului funcţiei ovariene (fertilitate scăzută) şi devin în mod constant ridicate odată cu înaintarea în vârstă şi apropierea de menopauză.

    În timpul menstruaţiei sau în primele 3 zile după sfârşitul menstruaţiei, rezultatul testului ar trebui să fie negativ. Dacă rezultatul este pozitiv acest lucru indică faptul că funcţia ovariană este în declin.

    Deoarece concentraţia hormonului FSH în urină este influenţată de o serie de factori, precum ingerarea de apă sau transpiraţia, ar trebui să vă testaţi de cel puţin 2 ori. Dacă rezultatul testării este în continuare pozitiv trebuie să luaţi în considerare faptul că funcţia ovariană este în declin. Pe măsură ce funcţia ovariană începe să scadă, hormonul FSH începe să crească, dar nu în mod constant.

    Declinul funcţiei ovariere este una dintre posibilele cauze ale fertilităţii scăzute şi dacă rezultatul testului este pozitiv, ar trebui să consultați medicul.

    1. PRINCIPIUL DE FUNCÅ¢IONARE AL TESTULUI
    FSH este asociat cu scăderea nivelului de estrogen şi cu fertilitatea scăzută sau stadiile menopauzei. În aceste cazuri, nivelul de FSH poate să crească de 10 ori (până la 110 mIU/ml-500 mIU/ml) comparativ cu nivelul normal.
    Testul de FSH detectează nivelul hormonului în urină. Când urina este introdusă în orificiul casetei, acţiunea capilară face ca specimenul să migreze de-a lungul membranei. Când nivelul de FSH este egal sau mai mare de 25 mIU/ml, apare o linie colorată în zona de test (T), care este la fel de intensă sau mai închisă decât linia de control (C).
    Dacă linia din dreptul zonei de test (T) nu apare sau este mai deschisă la culoare decât linia de control (C), testul este negativ.

    2. EFECTUAREA TESTULUI
    Pasul 1: Colectarea probei şi pregătirea pentru testare
    Se recomandă folosirea primei urine de dimineaţă care conţine cel mai ridicat nivel de FSH. Urina din timpul zilei va conţine niveluri de FSH mai scăzute ceea ce poate indica rezultat fals negativ.

    Pasul 2: Efectuarea testului
    Efectuare test BARZA de fertilitate femininaPicuraţi cu pipeta 4 picături din urina colectată, în orificiul de testare al casetei.

     

     


    PASUL 3: Citirea rezultatului
    Interpretare rezultate test BARZA de fertilitate feminina

    Citiți rezultatul în maxim 10 minute.
    Nu interpretaţi rezultatul după mai mult de 15 minute.


    REZULTAT NEGATIV: Funcția ovariană este în parametri
    Dacă pe test apare doar o linie colorată în zona de control (C) sau linia de test (T) este mai deschisă la culoare decât linia de control (C). Acest rezultat indică prezenţa FSH în urină la o concentraţie sub 25mIU/ml.

    REZULTAT POZITIV: Funcția ovariană este în declin
    Dacă pe test au apărut 2 linii distincte şi linia de test (T) este la fel de colorată ori mai închisă la culoare decât linia de control (C). Acest rezultat indică prezenţa FSH în urină la o concentraţie egală sau mai mare de 25mIU/ml. Dacă rezultatul testului este pozitiv, este bine să repetaţi testarea după 5-7 zile, deoarece nivelul de FSH poate varia pe parcursul ciclului menstrual. Dacă şi cel de al doilea test indică un rezultat pozitiv, înseamnă că nivelul de FSH este ridicat şi ar trebui să consultaţi medicul dacă doriţi să rămâneţi însărcinată. Nivelurile crescute de FSH pot fi indicator al stării de perimenopauză cât şi indicator al infertilităţii, iar dacă vă confruntaţi cu simptome precum: cicluri menstruale neregulate, insomnie, modificări ale dispoziţiei, bufeuri, oboseală, ar trebui să discutaţi cu medicul rezultatele testelor.

    REZUTAT INVALID: Rezultatul nu este concludent
    Dacă nu a apărut nici o linie în zona de control (C) sau a apărut doar o linie în zona de testare (T). Repetaţi testarea cu un nou test. Rezultatele invalide sunt cel mai adesea cauzate de nerespectarea întocmai a instrucţiunilor de utilizare.

    2. TEST DE FERTILITATE MASCULINÄ‚

    Testul de fertilitate masculină Barza este un test rapid de determinare calitativă a concentraţiei de spermatozoizi din materialul seminal uman, ca un ajutor în vederea stabilirii gradului de fertilitate masculină.

    PRINCIPIUL DE FUNCÅ¢IONARE AL TESTULUI
    SP 10 este o proteină prezentă doar la nivel testicular şi este utilizată ca metodă de analiză, în vederea testării concentraţiei de spermatozoizi.

    Concentraţia proteinei SP 10 este proporţională cu gradul de concentraţie a spermatozoizilor din lichidul seminal. Testul este pozitiv când concentraţia de spermatozoizi este mai mare de 15×10(6)/ml.

    Acest test poate fi utilizat ca un ajutor în diagnosticarea infertilităţii masculine.
    Când proba colectată este adăugată în fereastra de testare, aceasta migrează prin capilaritate de-a lungul membranei casetei.

    Când concentraţia de spermatozoizi din proba colectată este egală sau peste nivelul de referinţă, o linie colorată va apărea în zona de testare (T) a casetei, ceea ce sugerează un rezultat pozitiv. Absenţa acestei linii sugerează un rezultat negativ.

    COLECTAREA PROBEI ÅžI PREGÄ‚TIREA PENTRU TESTARE
    Aşteptaţi cel puţin 48 de ore, dar nu mai mult de 7 zile de la ultima ejaculare.
    > Spălaţi mâinile şi organele genitale cu apă şi săpun.
    > Colectaţi proba de spermă prin stimulare manuală (masturbare), în paharul colector.
    > Ejaculaţi direct în paharul colector, fără a pierde din proba ce trebuie analizată. Nu utilizaţi prezervativul pentru colectarea probei. (Dacă o parte din probă s-a pierdut, aruncaţi restul probei rămase, clătiţi paharul cu apă, lăsaţi-l să se usuce înainte de a-l reutiliza. Nu folosiţi săpun sau detergent pentru a spăla paharul. Aşteptaţi cel puţin 48 de ore, dar nu mai mult de 7 zile pentru a colecta o nouă probă).
    > După colectarea probei aşezaţi paharul pe o suprafaţă plană.
    > Proba poate fi testată până la 3 ore după colectare. Aruncaţi proba dacă nu a fost analizată în decursul a 3 ore şi aşteptaţi cel puţin 48 de ore pentru a obţine o nouă probă.
    > Aşteptaţi 5-10 minute şi citiţi rezultatul. Nu citiţi rezultatul mai devreme de 5 minute sau mai târziu de 10 minute.

    INSTRUCÈšIUNI DE UTILIZARE

    Agitaţi uşor paharul cu proba colectată, apoi lăsaţi proba pentru cel puţin 20 de minute pe o suprafaţă plană, dar nu mai mult de 60 de minute pentru ca aceasta să devină lichidă.


    Cu seringa, aspiraţi lichid seminal până la marcajul de 0,1 ml.

     

     

     


    Transferaţi 0,1 ml în eprubeta cu soluţia tampon evitând formarea bulelor de aer.
    închideţi capacul eprubetei.

     

     


    Scoateţi caseta de testare din plic şi aşezaţi-o pe o suprafaţă plană.
    Desfaceţi vârful capacului eprubetei şi adăugaţi 2 picături în căsuţa de testare a casetei.

     


    CITIREA REZULTATULUI
    Interpretare rezultat test BARZA de fertilitate masculiina

    Aşteptaţi 5-10 minute şi citiţi rezultatul. Nu citiţi rezultatul mai devreme de 5 minute sau mai târziu de 10 minute.


    REZULTAT POZITIV
    Au apărut două linii colorate: una în zona de control (C), a doua în zona de testare a casetei (T). Acest lucru indică un rezultat pozitiv, concentraţia de spermatozoizi este egală sau mai mare de 15×10(6)/ml.

    REZULTAT NEGATIV
    A apărut doar o linie colorată în zona de control a casetei de testare (C) şi nicio linie în zona de testare (T) a casetei. Aceasta indică un rezultat negativ, concentraţia de spermatozoizi fiind sub 15×10(6)/ml.

    REZULTAT INVALID
    Nu a apărut nicio linie sau este vizibilă doar o linie în zona de testare (T) a casetei, dar nu în zona de control (C). Repetaţi testarea cu un nou test casetă. Asiguraţi-vă că volumul probei de analizat este în cantitate suficientă. Dacă problema persistă contactaţi producătorul sau distribuitorul.

    CARACTERISTICI DE PERFORMANŢĂ
    Limita de detecţie (sensibilitate): 15×10 (6)/ml
    Acurateţe: un studiu comparativ realizat pe 204 eşantioane de material seminal a demonstrat o bună corelaţie a Testului Barza de fertilitate masculină cu metoda microscopului: rata de concordanţă pozitivă a fost de 97,95%, iar cea negativă de 91,38%.

Informații suplimentare

Greutate 0.05 kg
Dimensiuni 15 × 8 × 7 cm
Brand

Barza

Pentru

Tip produs

Tip

Caseta

Continut pachet

Mostra testata

Momentul prelevarii